Bergvärme Kungsbacka

Bergvärme i Kungsbacka

-Vi installerar och monterar bergvärmepumar

Vi är experter på bergvärme i Kungsbacka

bergvärmepump från NIBE hos Rörtjänst Vallda i Kungsbacka

Vi på Vallda Rörtjänst i Kungsbacka kan allt om bergvärme och bergvärmepumpar.

Bergvärme som kommer från berg är ett väldigt effektivt sätt att använda som energikälla. Genom bergvärme så använder man en så kallad gegoenergi.  Bergvärme använder sig av den lilla värme som finns i berget under våra fötter. Ca 100 meter ner i marken så är det runt 5 grader året om. Den värme som kommer från bergvärmepumpar i Kungsbacka, kan man med hjälp av bara några få grader få den att värma upp hela huset.

Så fungerar bergvärme

Det handlar om att utvinna grundvattnet och använda det som energi.
För att utnyttja den här värmen borras ett hål i marken som är ca 100 – 200 meter djupt. Där förs sedan en slang ner i vilken vatten cirkulerar för att hämta värmen från berggrunden. Man kan få ut relativt stora mängder energi genom bergvärme, om det omsätts mycket vatten i hålet som har borrats.

Med en bergvärmepump så gör du naturen en stor tjänst och det kommer även över en ganska kort tid att ha betalt sig själv. Bergvärme är ett av de absolut kostnadseffektivaste uppvärmningsalternativen.

Bergvärme – knappt någon miljöpåverkan

Nu för tiden är har man alltid miljön i åtanke när man använder sig utav olika energikällor.
Det finns flera olika sätt att använda jorden egna energi för att värma upp till exempel hus.
Värmepumpen i sig har ingen miljöpåverkan då tekniken använder sig utav en stor del förnybar energi.
Det som kan påverka miljön är dock när man installerar själva pumpen och driften utav den.

Bergvärme från Nibe’s bergvärmepumpar

Nibe har det största sortimentet av bergvärmepumpar i och med lanseringen av deras nya F1155/F1255 serie. De nya pumparna fyller ett behov på marknaden efter mellanstora bergvärmepumpar som passar bättre för mindre villor.
I och med de nya bergvärmepumparna så har Nibe nu ett sortiment bestående av tre olika storlekar av varvtalsstyrda pumpar. Som all Nibe bergvärmepumpar så är de väldigt effektiva och tysta och har möjligheten att sänka era energikostnader med upp till 75%.

F1155/F1255 serien har möjligheten att kopplas upp mot Nibes app Uplink som gör det möjligt att styra bergvärmepumpen ifrån telefonen. Te.x så kan du styra värmen hemma medans du är borta på semester.
De nya maskinerna är väldigt flexibla vilket gör det möjligt för maskinerna att klara av skillnader i borrdjup.

Våra bergvärmepumpar i Kungsbacka sänker dina kostnader med hög effektivitet.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om våra tjänster som rörmokare/rörläggare eller är intresserad av att installera värmepump. Ring 070-729 36 24 eller klicka på knappen för att komma till ett kontaktformulär.

Varför välja bergvärme när man har vattenburet värmesystem?

Du kan sänka din energikostnad med upp till 80% om du väljer att värma upp huset med bergvärme. Eftersom energin från marken eller ytjorden är gratis så är detta möjligt.

Kan man få bidrag för bergvärme?

Ja, du kan få bidrag för bergvärme. För att få det behöver du skatta i Sverige samt ha ett hus som är äldre än 5 år. Rotavdraget får endsast dras på arbetskostanden.

Hur lång tid tar det för att bergvärme att löna sig?

Det brukar ta cirka 5-7 år för bergvärme att löna sig, ekonomiskt sett.