Värmepump Kungsbacka - Bred

Värmepumpar

Värmepumpar – Installera värmepump i Kungsbacka

På jakt efter en ny värmepump i Kungsbackaområdet? Då har du hittat rätt. Vi har lång erfarenhet av att installera och montera värmepumpar i Kungsbacka med omnejd.

Värmepumpar hämtar värme från mark, berg, vatten eller luft. Med en värmepump når du effektivt högre inomhustemperaturer och dina uppvärmningskostnader sänks. Även om värmepumpar inte betalar sig den första månaden kommer du att märka av de ekonomiska fördelarna på sikt. Investeringen återbetalar sig snabbt. Utöver den ekonomiska besparingen är bergvärme och jordvärme goda alternativ för miljön.

element - värmepumpar i KungsbackaPumpen omvandlar lagrad solenergi i marken till värme för att värma upp bostad och varmvatten. Detta ger avsevärt mindre koldioxidutsläpp än traditionellt fossilt bränsle. En luft/vattenvärmepump kan vara det perfekta alternativet om du av någon anledning inte kan eller vill slippa jord- eller bergvärme. Genom att använda en luft/vattenvärmepump kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80%. En luft/vattenvärmepump producerar både värme och varmvatten.

Läs mer om Nibes produkter

Värmeenergi finns överallt runt omkring oss och är den renaste formen av energi. Den skapas nämligen av solen och det enda problemet är att utvinna den värmeenergi som finns i berg och sjöar. Det är här som värmepumpar kommer in i bilden och är ett sätt att ta värme från en plats och överföra den till en annan. På det sättet behöver man inte smutsa ner miljön med utsläpp och man behöver inte heller använda någon av de ändliga resurser som finns på jorden. För i och med att värmeenergi skapas av att solen värmer upp en plats så krävs det väldigt lite energi att förflytta den. Något som man enkelt gör med en värmepump.

Svårigheten som kan uppkomma är enbart att hitta platserna som redan är uppvärmda och att effektivt överföra den energin till platsen som ska värmas upp. Det gör framförallt genom att en vätska som inte kan frysa förflyttas genom ledningar och då värms upp. Sedan används ett medium för att omvandla detta till gas som därefter värmer upp huset eller lägenheten. För att efter det återgå till sin flytande form och fortsätta kretsloppet.

Har du funderingar kring om en värmepump är ett bra alternativ för din bostad eller vilken typ av värmepump du ska välja är du alltid välkommen att kontakta oss! Vi hjälper dig med allt från tips och rådgivning till installation.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om våra tjänster som rörmokare/rörläggare eller är intresserad av att installera värmepump. Ring 070-729 36 24 eller klicka på knappen för att komma till ett kontaktformulär.

Tekniska aspekter

Det finns väldigt få anledningar till att känna till mer om den tekniska aspekten än vad vi redan skrivit om. För det finns ytterst få tillfällen då den kunskapen skulle kunna användas. Men det viktiga att känna till är att värmepumpen är det mest miljövänliga alternativet på marknaden. Det kan hända att det inom några år kommer att komma något mer miljövänligt, men som det ser ut just nu så är det här det mest energieffektiva och miljövänliga sättet att värma upp ett hus eller en lägenhet.

Då man använder sig av den energi som kommer från solen så finns det ingen förbrukning av ändliga resurser. Det är inte heller som med kärnkraft något som förbrukas och måste lagras i hundratals år. Det enda som utvinns är helt enkelt den energi som solen ger ifrån sig.

Installera värmepump i Kungsbacka

Vår epostleverantör har tekniska problem och vi ber er därför ringa till oss istället. Ber om ursäkt för krånglet.