Värmepump Kungsbacka - Bred

Värmepumpar i Kungsbacka

-Vi säljer och monterar

Vi installerar din värmepump i Kungsbacka

Vi har lång erfarenhet av att installera och montera värmepumpar av alla slag. Vi hjälper dig med att montera din värmepump i Kungsbacka med omnejd.

Värmepumpar hämtar värme från mark, berg, vatten eller luft. Då kan du på ett effektivt sätt skapa högre inomhustemperaturer och dina uppvärmningskostnader sänks. Även om pumpen inte betalar sig den första månaden kommer du att märka av de ekonomiska fördelarna på sikt. Investeringen återbetalar sig relativt snabbt. Utöver den ekonomiska besparingen är bergvärme och jordvärme goda alternativ för miljön.

Värmepumpen omvandlar lagrad solenergi i marken till värme för att värma upp bostad och varmvatten. Detta ger avsevärt mindre koldioxidutsläpp än traditionellt fossilt bränsle. En luft/vattenvärmepump kan vara det perfekta alternativet om du av någon anledning inte kan eller vill slippa jord- eller bergvärme. Genom att använda detta alternativ kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80%. Dessa pumpar producerar både värme och varmvatten.

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill köpa och installera en värmepump. Ring 070-729 36 24 eller klicka på knappen för att komma till ett kontaktformulär.

Vi säljer och monterar värmepumpar från Nibe

Nibe har ett stort utbud ut av pumpar för olika behov.
Nibes produkter är toppmoderna och kommer med flera bra egenskaper. Flera av pumparna är uppkopplade mot internet. Detta bidrar till att du kan hålla koll på din förbrukning genom deras app, som du laddar ner med din smartphone. Du kan även följa hur din värmepump presterar över tid för att få full inblick av energiförbrukningen i ditt hem.
Värmepumparna som Nibe bygger är miljövänliga och ditt miljöavtryck blir minimalt med en sådan i hemmet.

Läs mer om Nibes produkter.

Energi ifrån värme finns överallt runt omkring oss och är den renaste formen av energi. Den skapas nämligen av solen och det enda problemet är att utvinna den värmeenergi som finns i berg och sjöar. Det är här som värmepumpar kommer in i bilden och är ett sätt att ta värme från en plats och överföra den till en annan. På det sättet behöver man inte smutsa ner miljön med utsläpp och man behöver inte heller använda någon av de ändliga resurser som finns på jorden. För i och med att värmeenergi skapas av att solen värmer upp en plats så krävs det väldigt lite energi att förflytta den. Något som man enkelt gör med en Nibes pumpar.

Svårigheten som kan uppkomma är enbart att hitta platserna som redan är uppvärmda och att effektivt överföra den energin till platsen som ska värmas upp. Det gör framförallt genom att en vätska som inte kan frysa förflyttas genom ledningar och då värms upp. Sedan används ett medium för att omvandla detta till gas som därefter värmer upp huset eller lägenheten. För att efter det återgå till sin flytande form och fortsätta kretsloppet.

Har du funderingar kring om detta är ett bra alternativ för din bostad eller vilken typ av pump du ska välja är du alltid välkommen att kontakta oss! Vi hjälper dig med allt från tips och rådgivning till installation.

Värmepump Nibe

Installera en värmepump & bidra till en grönare miljö i Kungsbacka

Med dagens klimatfrågor är det väldigt viktigt att alla gör sitt för att bidra för en miljövänlig framtid. Alla kan göra något, det behöver inte vara speciellt stora förändringar i din vardag.
Genom att installera en värmepump i ditt hem så bidrar du inte bara till miljön. Med pumpen får du en säker uppvärmning av ditt hus till ett bra pris och minimal miljöpåverkan.

Fördelar med att använda värmepump

Det finns flera olika anledningar till att använda en värmepump för att värma upp sitt hus. Nedan listar vi fördelarna och nackdelarna med att använda sig av en värmepump.

Värmepumpar är miljövänliga

Genom att installera en värmepump i ditt hem så kan du bidra till ett bätttre och renare miljö. Detta argument tillsammans med de andra fördelarna gör värmepumpen till ett givet val.

Du sparar ström & pengar

Även fast en värmepump är en relativt dyr investering så kommer du tjäna på det i längden. Hur mycket du sparar i form av el och pengar beror på flera olika aspekter så som:

  • Storleken på ditt hem.
  • Hur väl ditt hem är isolerat.
  • Klimatet i staden där du bor.

Med rätt värmepump så kan du också spara in på din elförbrukning.

Håll rätt temperatur året om

Med en värmepump i ditt hem så kan du lättare få rätt temperatur oavsett om det är vinter eller sommar. Vissa värmepumpar kan också användas för att kyla ditt hem.

Ett bättre inomhusklimat

Med en riktigt bra värmepump så kan du få en renare luft i ditt hem. Ren luft har många positiva effekter. Du blir piggare av att andas luft som är ren och ”grön”. Genom att filtren filtrerar bort dåliga partiklar och smutsig luft så kan du få ett hem med riktigt ren luft.

Nackdelarna med en värmepump

Som med allt annat, så finns det faktsit några nackdelar med värmepumpar.

  • Kräver ett system som är vattenburet

  • Värmepumpar rekommenderas inte till hus i Norra Sverige

  • Frost kan skapa en försämrad effekt av din värmepump

Vi installerar värmepumpar i Kungsbacka, och här är klimatet perfekt för dessa. Kontakta oss för hjälp med din nya värmepump!

Vad kostar det att installera en värmepump?

Kostanden för att köpa och installera en värmepump varierar beroende på vilken pump du väljer. Kontakta oss för att få en detaljerad prisbild.

Kan man installera en värmepump själv?

Nej, man måste vara behörig och certifierad för att få installera en värmepump.

Hur mycket får en värmepump låta?

Normalt sett får en värmepump högst ligga på en ljudnivå på 40db om nätterna, och ca 45db på dagen.

Vilka olika typer av värmepumpar finns det?

Man brukar kategorisera värmepumpar i fööjande 4 kategorier:

  • Bergvärme
  • Luft/luft
  • Luft/vatten
  • Frånluft

Dessa värmepumpar ger olika mycket energibesparing. Allt ifrån 50-80%.